Sunday, January 21, 2018

🌿 mijn skincare routine atm. 🌿

~ Not sponsored, as always, but if you're interested hit me up ;) ~

Ik ben geboren met een goede huid. There, I said it. Ik heb (tot nu toe, *even afkloppen*) geen ernstige problemen met mijn huid, ik heb een normaal tot combinatie huidje, heb geen last van acne of puistjes, kortom; ik heb het goed. Desalniettemin is het erg belangrijk om goed voor je huid te zorgen en soms in de goede richting te duwen. Daarom ga ik vandaag dus mijn skincare routine met jullie delen :).


^ LUSH verpakkingen zijn zooo aesthetic <3 <3Om iets dieper op mijn huidtype in te gaan; ik heb een normaal tot combinatie huidtype, waarbij mijn neus soms een klein beetje meer olie produceert en mijn undereye-area soms iets droger is. Niks vreemds, niets ernstigs. Verder heb ik soms wel een beetje last van rodere wangen, again, ook niet ernstig ofzo, maar het is misschien wel het zeggen waard.

Anyways, als je dus een soortgelijk huidtype hebt of gewoon geïnteresseerd bent, blijf dan lezen :).

the routine.
Laten we beginnen met wat ik dagelijks doe. Door de week houd ik ervan om het wat simpeler te houden, less is more, en dus maar een paar producten te gebruiken. Dat is eigenlijk mijn basis skincare routine en soms doe ik dan iets extra's toevoegen zoals extra rozenwater, exfoliaten of een maskertje.

(Ik ga hier alles strikt aangeven als een stappenplan, want ja, de volgorde doet er heel veel toe!)

Stap 1. Ik begin altijd met mijn makeup te verwijderen. Het lijkt misschien onbelangrijk maar dat is een cruciale stap in het hebben van een goede huid. Ga never nooit met makeup slapen. NOOIT. Makeup zelf is helemaal niet slecht voor je huid, als je het maar goed verwijdert en een goede skincare routine hebt.
Zelf gebruik ik als makeup remover het Nivea 3 in 1 Micellair water. Een micellair water maakt namelijk gebruik van een speciale technologie waarbij olie aan water gebonden kan worden, en als je het nog niet wist; olie is de grootste vijand van makeup. Micellair water is daarom dus ook erg effectief in het verwijderen van je makeup.


^ Never forget to take off the magic ;)

Extra stap 1. Zo'n 1 à 2 keer per maand doe ik ook nog even aan exfoliaten (= fancy woord voor scrubben). Dit is belangrijk omdat het alle dode huid verwijdert en je poriën reinigt. Sinds ik een scrub gebruik met fysieke exfolianten ipv chemische exfolianten gebruik ik deze niet te vaak. Overmatig gebruik (lees: elke dag) van een fysieke exfoliator (te grote natuurlijke deeltjes) kan namelijk kleine scheurtjes in je huid maken, en dat klinkt niet gezellig.
Zelf gebruik ik de Aapri Apricot exfoliating scrub, deze is lekker fijn en mild, maar nog steeds exfoliating genoeg om mijn huid goed te reinigen.Stap 2. Daarna gebruik ik een toner. Toner is belangrijk omdat het de laatste restjes makeup verwijdert, je poriën schoonmaakt en het als het ware de pH van je huid weer "reset". Makeup enz kan je huid's pH namelijk veranderen of uit balans brengen, daarom is een toner dus goed om deze weer in orde te krijgen. Als je niet uitkijkt voor de pH van je huid kan je huid versneld verouderen en geirriteerd worden.
Zelf gebruik ik LUSH's breath of fresh air toner. Deze toner is erg fris en is verrijkt met roos-extract, zeewier en zeewater om je huid te kalmeren en te verfrissen. Alle ingrediënten hierin zijn speciaal gekozen om verfrissend en verzachtend te werken. Als je strugglet met acne is LUSH's tea tree water toner misschien een betere keuze voor jou. Deze toner is erg bekend als een goed middeltje tegen acne.


^ Lekker fris :)

Extra stap 2. Spot treatment. Als je ergens een plekje of een kwaaltje hebt waar je wat extra aandacht aan wilt geven is nu het perfecte moment. Zelf gebruik ik dit extra momentje soms om wat aandacht te geven aan mijn rodere wangetjes.
Zelf gebruik ik daarvoor Jacob van Hooy's rozenwater. Dit doe ik dan op een wattenschijfje en die doe ik vervolgens op de rode plekjes. Dit werkt verkoelend en anti-irriterend. Rozenwater heeft enorm veel skincare voordelen, maar ik ben van plan om hier een extra artikeltje over te schrijven ;).
(Ik houd er ook van om gewoon door de dag heen rozenwater op mijn gezicht te sprayen, dan gebruik ik het liefst de Mario Badescu rosewater facial spray)

(Als je serums of oogcrèmes gebruikt is nu het moment om die op te doen)Stap 3. Moisturiser! Wat ik nu ga zeggen is misschien schockerend voor sommigen mensen maar iedereen, ongeacht welk huidstype je hebt, moet gewoon moisturisen. 
"Maar Sabrina wat als ik een olie-achtige huid heb??" Zelfs dan moet je moisturisen!! Je huid maakt namelijk extra olie aan omdat het denkt dat het een tekort heeft. De manier om dus je olie-achtige huid minder olie-achtig te maken is door dat "tekort" aan te vullen met een goede moisturiser. Als je moisturiser skipt maak je je huid alleen maar droger waardoor 'ie weer meer olie gaat produceren.

Als moisturiser gebruik ik zelf de Nivea crème voor mijn undereyes en wangen, sinds die meer hydratatie nodig hebben en mijn wangen minder rood worden als ik iets met zo min mogelijk parfum gebruik, en voor de rest van mijn gezicht is het of die nivea crème of een body butter van The Body Shop. Mijn favorieten zijn oa. de Pumpkin vanilla en Vineyard peach geur :).Wat maskertjes betreft: Ik gebruik niet al te vaak een maskertje, omdat ik mijn huid zo veel mogelijk met rust wil laten :). Als ik wel een maskertje gebruik ik het of de Garnier moisture bomb of LUSH's mask of magnaminty of Dr. van den Hoog's appel masker. Deze maskers zijn allemaal gericht op een mooi glowy eindresultaat. Het LUSH masker is iets heftiger en doe ik vooral op als ik wat meer problemen en bobbeltjes heb.En dat was het dan weer voor dit artikel! Ik hoop dat je genoten hebt en misschien zelfs wat hebt geleerd, doe jij iets aan skincare?
Anyways, thankx voor het lezen en tot de volgende keer!
SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig