Saturday, January 27, 2018

๐Ÿ”ฎ de grootste beauty trends van 2018 voorspellen ๐Ÿ”ฎ

~ Not sponsored, as always, but if you're interested, hit me up ;) ~

Zozo, ik pak even mijn glazen bol erbij hoor, want vandaag ga ik een blik in de toekomst werpen... ik ga namelijk proberen de grootste beauty trends van 2018 te voorspellen! Hierbij ga ik uit van mijn eigen gevoel, scan ik de lijsten van andere mensen hun voorspellingen en kijk ik naar de upcoming beauty launches, zowel drugstore als high-end, om mijn eigen voorspellingen te doen. En sinds ik de laatste keer ook flink gelijk had over de "peachy" makeup trend hoop ik dat ik het nu ook goed doe xd.

Let's get psychic! ;)Dit is wat ik hoop/denk dat er trendy gaat zijn in 2018;

✩ skincare die anti-vervuiling is 

Skincare groeide de laatste jaren in populariteit met de Westerse "ontdekking" van Koreaanse en Japanse skincare met hun vernieuwde technologie en leuke gimmicks maar dit jaar gaan we hopelijk veel anti-vervuiling skincare zien, en dan vooral ook door Westerse bedrijven. Denk er maar eens over na; je huid beschermen tegen de vervuiling in de lucht is alleen maar een natuurlijke stap. Het is inmiddels al bewezen dat 1. de lucht vervuild is en 2. die vervuiling negatieve effecten op je huid kan hebben (vroegtijdige veroudering, droge huid, acne, uitslag, etc.). Naarmate onze lucht steeds meer en meer vervuild raakt is het logisch dat we ons er langzamerhand tegen gaan beschermen.

Denk qua producten bijvoorbeeld aan producten zoals de nieuwe Nivea "Urban Skin" lijn, die door middel van anti-oxidanten je huid behoed voor vervuiling.


✩ skincare als makeup

Begrijp me niet verkeerd; Instagram style makeup blijft zeker bestaan, en daar is ook niks mis mee, maar 2018 gaat hรจt jaar worden van skincare als makeup. Bereid je zelf voor op 'Everyday makeup routines' waarbij men bijvoorbeeld toner gebruikt ipv foundation omdat het beiden je huid egaler maakt, moisturiser als highlighter sinds je huid erdoor glowy word enz. Vaak word skincare achterwegen gelaten in 'everyday makeup tutorials', maar dit jaar word het jaar waarin skincare nog populairder en nog gewoner word.

    


✩ focus op skin;
Skin is altijd al ondergewaardeerd geweest in de beauty community; bronzer, blush en concealer werden gezien als weinig inspirerend en gewoon opgedaan "omdat het erbij hoort". Dat gaat stoppen in 2018. We gaan skin weer zien als iets belangrijks.

Zoals je misschien nu door begint te krijgen word skin steeds belangrijker in beauty dit jaar, en dan heb ik het niet alleen over skincare of highlighters. Ik hoop dat mensen dit jaar creatiever omgaan met "face producten" zoals concealer, contour, bronzer en blush, ipv al hun creativiteit te stoppen in een ooglook. Je face producten kunnen je look maken of kraken dus is het erg belangrijk dat we het ook serieus gaan nemen ;).


✩ GLOSSY EVERYTHING
Terwijl het in 2016 om matte lippen ging en we in 2017 beiden accepteerden word 2018 een booming jaar voor gloss. En dan heb ik het niet alleen over je lippen, denk glossy eyelids, glossy highlights etc. Alles om er prachtig geglazuurd uit te zien xd.

Gloss past ook perfect bij de minimalere trends die ik eerder al heb genoemd; denk aan minimale makeup, goede skincare en een natuurlijke gloss (yassss).

     


✩ jammer genoeg meer holo-abuse
Het houdt niet op.... niet vanzelf. Dit jaar zullen er weer meer nep holographic producten op de markt komen, helaas. Holographic is de nieuwe "unicorn" of "mermaid". Maar hoe bedoel je dan dat het nep holografisch is, Sabrina? Het zit namelijk zo; iets is pas holografisch te noemen als het regenbogen (dus het hele spectrum aan kleuren) weerkaatst, veel beauty producten claimen dat ze holografisch zijn, maar ze zijn alleen maar metallic of iridescent.

Helaas ben ik bang dat dit nog wel even gaat doorzetten in 2018, vooral sinds Catrice en Essence nu ook met "holografische" (niet dus) lijnen komen.... Tragisch. #SaveTheHolo2k18

     
^ Voorbeeldje: MILK makeup's "holographic highlighting stick" is niet holografisch, alleen maar iridescent.


80's inspiratie
De 80's is het stylistische tijdperk waar we niet alleen in de fashion, maar ook in beauty erg druk mee zullen zijn dit jaar (hint hint: stranger things). Decade trends on the down-low; denk aan blush draping (meerdere blushes over elkaar), gekleurde oogschaduw, pijpenkrullen, bronzey tones, statement wenkbrauwen, maar dan allemaal wat rustiger en chiquer. Kies bijvoorbeeld รฉรฉn van de bovenstaande trends en pas hem op een rustigere manier toe, ga bijvoorbeeld voor een kleinere pop of color op je ogen (bijv. met redelijk neutrale kleuren zoals mosterd, mosgroen of burgundy) en houd de rest natuurlijk voor een simpel 80's accent.

2018 draait helemaal om rust en selfcare, maar dat betekent niet dat we geen plezier mogen hebben met makeup! Meng 80's trends op een natuurlijkere manier met bovenstaande trends en je zult er zeker geweldig uit zien :).
Veel van de bovenstaande trends zijn veel makkelijker toe te passen in je alledaagse makeup dan je zou denken! (Doe een beetje meer blush op, ga voor een bronzed en glowy gezicht en zorg goed voor je wenkbrauwen en je kunt al zo 3 trends afstrepen!)

Kijk wel uit: 80's trends zoals hevige foundation en paars+roze oogschaduw kun je beter skippen als je gaat voor een natuurlijkere look.

     

En dat was het weer voor dit artikel! Ik hoop dat je wat geleerd hebt en ik hoop natuurlijk dat mijn voorspellingen uitkomen ;).
Anyways bedankt voor het lezen en tot de volgende keer xxx.

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig