Sunday, December 03, 2017

5 winter skincare & beauty essentials

~ Not sponsored, as always ~

De winter komt er weer aan, en dat betekent dat we onze routine weer moeten aanpassen aan het seizoen, want 'tis the season om droge lippen en huid te hebben, en dat willen we natuurlijk niet ;). Dus om je gezond door de winter te laten komen, of tenminste gezond te laten lijken, hier zijn mijn 5 essentials voor de winter.


Moisturiser & exfoliator
De winter is altijd één grote aanval op je huid, het word kouder en dat droogt je huid uit en laat het zijn glans verliezen. Om dat tegen te gaan is het altijd handig om een goede moisturiser te gebruiken,

Mijn favorieten zijn de body butter van de body shop in de geur vanilla pumpkin en de nivea crème. Niets al te moeilijks, niet al te veel bonus troep, gewoon intense moisturisende kwaliteiten en diepe voeding voor je huid. What more could you ask for?

Ook een exfoliater is een must-have, om al je droge en dode huid goed te verwijderen, zodat je huid altijd fris, jong en stralend oogt. Mijn favoriet is eentje van Aapri, die je huid lichtjes scrubt en verzorgt. De scrub is heel licht, maar niet té licht, als je weet wat ik bedoel. Anyways, ik vind het heerlijk om altijd even de tijd te nemen om goed te moisturisen en voor mijn huid te zorgen, het is een klein therapeutisch verwenmomentje, een momentje van jezelf, om even te ontspannen.

Blush
Normaal ben ik meer een bronzer type of gal, maar in de winter is een beetje blush ook welkom. Een klein beetje geeft je huid net weer die warmte terug. Voor blush kan ik je altijd aanraden om net te weinig aan te brengen, sinds je "natuurlijke" blush daar ook nog overheen komt op sommige momenten, en je wilt dan niet op een tomaat lijken.

Bij het uitzoeken van een blush is het handig als je kijkt naar welke kleur je normaal gezien aanneemt als je bloost en welke kleuren je mooi vind staan op mensen met een soortgelijke huidskleur. Dit hoeft niet perse één toon te zijn; sommige mensen vinden wel 30 verschillende kleuren mooi staan, andere maar een stuk of twee, het gaat allemaal om dingen uitproberen om te vinden wat je zelf mooi vind.
Mijn persoonlijke favoriete blushes zijn hele zachte rozige tonen of meer peachy-achtige tonen.

Highlighter
Zoals ik al zei verliest je huid vaak een beetje die gezonde glans in de winter, en highlighter is daar de perfecte oplossing op! Breng een beetje natuurlijke highlighter aan op je cheekbones, boven en onder je wenkbrauw en op je neus en blend het zachtjes uit voor een natuurlijk resultaat.

Wat voor highlight je goed staat hangt af van de ondertoon van je huid en je huidskleur, zo staan wat goederen/bronzy highlight over het algemeen beter op medium tot donkere huid met een warme ondertoon en staan rozige of zilver highlighters beter op een lichtere huid met koele ondertoon.

"Maar hoe bepaal je dan je ondertoon?" hoor ik je misschien vragen, en dat ga ik je nu vertellen. Over het algemeen zijn er 2 manieren om je ondertoon te bepalen, maar de makkelijkste is toch wel door naar je aderen bij je polsen te kijken. Als je paars tot blauwige aders hebt heb je een koudere ondertoon, heb je olijf tot bruinige aders dan heb je een warme toon en heb je gewoon een blauw grijzige kleur dan ben je meer neutraal.
Als je er nog steeds niet helemaal uit bent kun je ook kijken naar wat voor soort sieraden het best staan bij je huidskleur. Als je vind dat goud je het best staat ben je warmer, staat zilver je het best dan heb je een koudere ondertoon en als je alles wel goed vind staan, of roségoud het mooist vind bij je huidskleur, dan ben je neutraal.

Lipbalm
Ik zie een steeds terugkomend thema, en dat is dat alles steeds droger word. Dat geld ook voor je lippen, ook zij worden uitgedroogd door de winterse kou, en dat is natuurlijk niet best. Hiervoor kan ik je aanraden om een goede lipbalm te gebruiken, om je lippen weer een beetje te moisturisen.

En als je dan lipbalm hebt, kan ik je aanraden om niks op je lippen te doet als je naar buiten gaat. Als je lippen namelijk vochtig of nat zijn buiten in de kou dan worden ze alleen maar nog droger en dat willen we niet. Blijf dus die lipbalm gebruiken, maar het liefst alleen binnen of een dunne laagje als je toch naar buiten wilt.

 

Een goede rode lipstick
Dit is misschien ook wat persoonlijker, maar als ik aan de feestdagen denk denk ik gelijk aan rode lipstick. Misschien ligt het aan mij, maar rode lippen en de feestdagen/de winter zijn in mijn hersens onlosmakelijk verbonden. Een goede rode lipstick geeft je meer zelfvertrouwen en laat je gezicht sprankelen.

Ook bij de zoektocht naar een goede rode lipstick spelen ondertonen een rol. Zo heb je verschillende tinten rood, die allemaal passen bij verschillende ondertonen. Maar je hoeft geen zorgen te hebben hoor, een rood zoals deze van Maybelline (20: Pioneer) is eentje met een vrij neutrale ondertoon, en zal dus vrijwel iedereen goed staan. Hoera!

En dat was het weer voor dit artikel, wat zijn jouw winter essentials? Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Koop de Body Shop Body Butters hier
Koop de Nivea Créme hier
Koop de Aapri gezicht exfoliater hier
Koop mijn favoriete EOS lipbalm hier


SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig