Saturday, September 09, 2017

Essence Coast 'n Chill eyeshadow palette ~ Review

~ Not sponsored, as always ~

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een "normale" review heb geschreven en vandaar heb ik besloten om vandaag weer even terug te gaan naar die "goede ouwe tijd" en weer een simpele review te uploaden. Geen zorgen, de Autumnal GRWM komt er binnenkort ook aan :).Het Essence Coast 'n Chill eyeshadow & eyebrow palette is een neutraal palette met, in plaats van losse pans met kleuren, één grote fade. Persoonlijk vind ik dit er heel mooi en chic uit zien en dat was ook een van de redenen dat ik dit palette wilde. Het palette bevat alleen maar matte oogschaduws, wat heel mooi is voor een natuurlijke everyday look, waar dit palette voor bedoelt is. Als je echter een wat meer glam look wilt moet je dus ergens anders een shimmer kleur vandaan toveren.

   

Om deze review wat overzichtelijker te maken heb ik het palette in 4 kleuren verdeeld, dit zal het swatchen veel gemakkelijker maken.

De swatches zijn allemaal droog en zonder primer.


Zoals je ziet swatchen de oogschaduws een beetje chalky, maar dat vind ik niet zo erg, sinds dat heel veel gebeurt bij budget merken. Als je trouwens een oogschaduw primer gebruikt zal je hier ook minder last van hebben op het ooglid.

De 4 kleuren hebben een medium pigmentatie en een koude ondertoon. Zoals je kunt zien is de lichtste kleur bijna onzichtbaar op mijn huidskleur.

Als ooglook heb ik een simpele spotlight smokey eye gemaakt, waarvoor ik de stappen hieronder zal zetten. Helaas ben ik tot nu toe nog erg slecht in het fotograferen van ooglooks maar ik wil daar in de toekomst zeker aan werken :). Voor nu moet je het helaas even doen met een tekst-gebaseerde step-by-step gids.

1. Als je wilt, gebruik een oogschaduw primer. Ik gebruikte mijn Urban Decay Primer Potion.
2. Set je gehele ooglid (overal waar je primer hebt gedaan) met de lichtste kleur (1).
3. Gebruik kleur (2) in de crease
4. Gebruik kleur (3) bij je inner- en outer corner om diepte toe te voegen. Zorg dat het midden van je ooglid leeg blijft en blend deze kleur goed met je crease kleur. Ga eventueel terug met kleur (2) als je die per ongeluk te veel vervaagt. De kleuren moeten mooi in elkaar over vloeien, maar moeten niet één modderig geheel vormen.
5. Gebruik kleur (4) om extra diepte te geven aan je crease, en eventueel de outer corner. Je zou nu een smokey geheel moeten hebben met een lege plek op het midden van je ooglid.
6. Gebruik een metallic of shimmery oogschaduw en dep die voorzichtig in het midden, gebruik een lichtere kleur dan de rest en blend deze voorzichtig een beetje met de inner- en outer corner kleuren. Probeer de "spotlight" kleur wel zoveel mogelijk in het midden te houden. Ik gebruikte voor mijn spotlight de Catrice metal cream eyeshadow in [Daily Dose of Rose] en deed een beetje hiervan op mijn hand, voordat ik deze voorzichtig in het midden van mijn ooglid depte.

Uiteindelijk ben ik heel blij met dit palette; het is een erg veelzijdig, neutraal palette en het heeft een mooie verpakking. De kleuren blenden prima en staan erg mooi op het ooglid. Ik zou zeggen dat je deze zeker even in je Kruidvat moet gaan halen ;).

Dit palette is voor een gelimiteerde tijd beschikbaar bij Kruidvat voor 3,99


SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig