Sunday, August 27, 2017

Mallorca travel diary + mini boek reviews

~ Not sponsored, as always ~

Van 5 Augustus tot 15 Augustus zat ik in Mallorca en dat moeten we natuurlijk even vastleggen met een foto diary! Deze keer namen we een vriendin van mij, Sophie, mee met ons, dus dat was extra gezellig ;).
Stay tuned voor: instagram waardige ijsjes, mini boek reviews en veel mario kart.

// Dag 1 //
De eerste dag was eigenlijk alleen maar reizen, en vreemd genoeg heb ik geen goede foto's gemaakt.. oeps! We vlogen vanaf Maastricht-Aachen Airport, lekker dichtbij dus. Het was Sophie's eerste keer in een vliegtuig, maar ze vond het gelukkig heel erg meevallen. Alles ging eigenlijk goed, behalve dan dat we twee uur vertraging hadden :(. Op zulke momenten is het toch wel jammer dat A-A airport zo klein is (maar vijf balies ofzo en één winkeltje) want er was dus helemaal niks te doen, gelukkig ging het snel voorbij!

// Dag 2 //
De eerste "officiële" dag! Deze brachten wij door met aan het zwembad liggen en een beetje de buurt verkennen, maar vooral zwemmen ;). We hadden een huisje met privé zwembad dus dan moet je er ook wel gebruik van maken hè ;).


Is het een boom? Nee! Het is een cactus! Deze cactus heeft zijn camouflage technieken helemaal onder controle want van afstand leek het toch echt op een boom!
In een zijstraatje was dus een trap naar de haven waar we dit mooie uitzicht spotten. Met de palmbomen en het water zo krijg je toch gelijk een vakantiegevoel?!?


Natuurlijk ook even een selfie met het uitzicht maken :).


Dit rijtje gekleurde huisjes zag er zo vrolijk uit dat het wel een fotootje verdiende :). Van die gekleurde huisjes doen me altijd gelijk denken aan vakantie.

// Dag 2 //
Dag 2 was een shopping + ontdekken van het centrum dag. We gingen naar het drukkere centrum en winkelden ons kapot :).


Dit gebouw spotte we in het centrum! Zulke tegeltjes vind ik altijd heel mooi.
Ook leuk; in het centrum zaten meerdere van deze delicatessen zaakjes waar ze allemaal pepers, kaas en wijn enzo verkochten.


Deze winkel deed z'n best om Urban Decay na te doen... maar faalde hard...
Het was erg warm (34 graden) en dus besloten we halverwege even af te koelen met een lekker sapje :). Deze was erg tropisch en natuurlijk super gezond.

// Dag 3 //
Nog een relax dagje, lekker aan het zwembad liggen, zonnen en natuurlijk lekker veel lezen!


Ik heb die dag veel gelezen, dit boek wilde ik namelijk al heel lang lezen en dat kan natuurlijk het beste als je op vakantie bent! Lekker in de zon liggen met een boek en relaxen is echt zo'n vakantie bezigheid.
Foto 2: Deze bar had mijn vader ontdekt, kijk hoe mooi en tropisch dat eruit ziet! Ik ben echt gek op zo'n tropische vibe met al die planten, echt leuk!


We gingen bij een fancy restaurant eten, en die hadden een heel mooi luxueus ingericht over-de-top toilet! Natuurlijk moesten we even een mirror selfie maken... :D

BOEK UITGELEZEN: BEFORE I FALL
OORDEEL: Ik vond het boek beter dan de film. Toen ik in de film namelijk het einde zag vond ik het een heel slecht einde, maar nu dat ik het boek gelezen heb vindt ik het toch een wel wat gepaster einde. In het boek is de opbouw ernaartoe namelijk veel beter, sinds je ook Sam's gedachten kunt volgen. Het boek zou ik zeker aanraden!
4/5 sterren.

// Dag 4 //
Tja, als je de hele dag aan het zwembad ligt te lezen is er toch niet zoveel om te fotograferen hè...


We zijn die avond bij een kaasfondue restaurant wezen eten, waar ik deze mooie zonsondergang ook spotte. Het eten was echt lekker en als toetje namen we witte chocoladefondue. Uiteindelijk beviel dit restaurant ons zo goed dat we later in de week nog teruggegaan zijn.

BOEK UITGELEZEN: EVERYTHING, EVERYTHING
OORDEEL: Meh, het idee is erg leuk en erg origineel alleen heeft het boek hele korte hoofdstukken en probeert het in mijn mening de relatie tussen Ollie en Maddie te veel te rushen. Het einde voelde een beetje vreemd en te open aan. De film lijkt me dan wel weer leuker, maar dat kan aan mij liggen.
3/5 sterren

// Dag 5 //
Deze dag gingen we wandelen, shoppen en aan het zwembad niksen combineren, wat in mijn mening erg goed gelukt is ;P.


In het centrum spotte we deze ijszaak met van die rozenijsjes, hoe vet?!? Helaas hadden we op dat moment geen tijd ervoor en liepen we door :(.
Deze dag deed ik ook een poging om Harry Potter & De Orde van de Feniks uit te lezen, maar de glitches in het e-boek waren nog steeds te erg en maakte het boek onleesbaar :(. Uiteindelijk heb ik dit boek gewoon geskipt, heb ik het einde op wikipedia gelezen en ben ik maar door gegaan, want ik zat al zo lang vast op dit boek!

// Dag 6 //
Deze dag gingen we naar een winkelcentrum dicht bij ons huisje, Porto Pi, om lekker te winkelen. Ook gingen we heerlijk 3-gangen lunchen.


Dit was het voorgerecht van de lunch, een halve avocado met zalm erin. Als je mij kent weet je dat ik helemaal van de avocado (en van de zalm) ben, dus was dit een grote hit bij mij!
Ook maakte mijn moeder deze foto van mij, die ook op mijn persoonlijke insta staat. Dit jurkje had ik in de stad gekocht en ik ben er zo blij mee! Je kunt het op deze foto niet zien, maar hij heeft bij de middel en bij het einde van de rok een mesh paneel, wat het een beetje een edgy vibe geeft, een super vet idee!


Het toetje was ijs met fruit om lekker af te koelen, sinds het nog steeds bijna elke dag 34 graden was. Gelukkig had dit restaurant een terras aan de haven zodat we 1. van het uitzicht konden genieten en 2. lekker af konden koelen.
Foto 2: In het winkelcentrum (Porto Pi) zat een Duitse drogist/supermarkt/Kruidvat achtige zaak en daar hadden ze zelfs silisponge's. Deze vond ik nogal vreemd omdat het een gele is, dat had ik nog nooit gezien! Ook had ik nog nooit een echte silisponge zo in de winkel gezien.

// Dag 7 //
Deze dag gingen we terug naar de Porto Pi om iets te kopen wat Sophie gezien had en zaten we de rest van de dag lekker thuis.


Ik droeg mijn nieuwe bodysuit van de New-Yorker en Sophie haar nieuwe playsuit die we beiden deze week gekocht hadden. Dit gebouw zat helemaal onder de spiegels, dus moesten we wel even een mirror selfie nemen ;).
Bij die Duitse drogist kochten we allerlei zooi tegen de muggen; spray, citronella kaarsen, muggenbulten gel, etc. We hadden namelijk enorm veel muggenbulten! Op een gegeven moment had ik er welgeteld achttien op één been! Het leek wel of ik de waterpokken had + ik ging dood van de jeuk! We besloten dat we er genoeg van hadden en gingen dus helemaal los met alle anti-muggen spullen.


Die avond at ik mijn eerste stuk kip van de vakantie (*shock*). Jaja, ik had namelijk nog. geen. enkel. stuk. kip op, terwijl ik normaal de hele vakantie kip eten alsof het mijn leven is XD.
Deze avond besloten Sophie & ik om onze Nintendo's af te stoffen en even te mario karten, dat werd een verslaving want de rest van de dagen raceten we elke seconde zowat XD.

// Dag 8 //
Relaxen bij het zwembad en mario karten, that's the life.


We gingen deze avond terug naar het kaasfondue restaurant en namen allemaal zowat hetzelfde als de vorige keer. We kregen ook deze cute pinguïn appetizers, hoe leuk zijn ze wel niet?!
We namen weer de witte chocolade fondue, en ook dit keer was 'ie binnen record tijd op. What can I say? I just love chocolate :).

// Dag 9 //
Deze dag was vooral een wandel/pokémon GO/winkel dag die we doorbrachten in het centrum.


Dan loop je door de stad en is er opeens een halve rivier met palmbomen, dit ziet er echt uit alsof het in een tropisch land thuishoort en hier gewoon in de stad is gedropt lmao.
Foto 2: Een typisch Spaans steegje met trappetjes en tegeltjes. Het ziet er misschien leuk uit, maar het is niet het fijnste om de hele tijd op te lopen XD!


Weer zo'n typisch Spaans steegje, ik krijg er gewoon geen genoeg van!
We gingen deze dag terug naar de rozen ijsjes zaak! Het was zo lekker, ze hadden zelfs glutenvrije hoorntjes! Ik had zulke ijsjes al vaak op insta gezien en wilde het ook altijd al proberen, dus deze kon ik weer van mijn insta bucket list afstrepen :).


Ik had citroen, mango en passievrucht; my faves :).


Deze dag las ik weer een boek uit :).
We gingen eten bij het Art Café omdat ze daar glutenvrije pasta en pizza zouden hebben. Helaas was dit allemaal op, dus dat was best jammer. Gelukkig was de burger wel zonder broodje beschikbaar en was die ook best lekker.

UITGELEZEN: HARRY POTTER & DE HALFBLOED PRINS
OORDEEL: Na zijn, naar mijn mening, saaie voorganger was wat actie echt gewild en dat heeft dit boek zeker bezorgd!
4/5 sterren

// Dag 10 //
En toen waren we alweer terug in Maastricht!

Ik hoop dat je van dit artikel genoten hebt, tot de volgende keer!
SHARE:

2 comments

Blogger Template Created by pipdig