Saturday, August 05, 2017

Barcelona travel diary + hotspots

~ Not sponsored, as always. ~

Van 21 tot 26 Juli zat ik in Barcelona en ik zou natuurlijk mezelf niet zijn als ik daar geen photo diary over zou schrijven ;). In dit artikel noem ik ook een paar hotspots, maar ze zitten er deze keer meer doorheen gestrooid dan dat ze los genoemd worden. Anyways, geniet van mijn travel diary!

In this episode of traveling met Sabrina; enorm veel shoppen, eten met locals en airport troubles... stay tuned!

// Dag 0 //
Technisch gezien was dit vóór de reis, maar deze snap vond ik zo aesthetically pleasing dat k 'm er even in moest gooien XD.


// Dag 1 //
Dag 1 was vooral reizen, dus daarom heb ik natuurlijk niet zoveel "interessants" gefotografeerd, dus excuses alvast ;).


Tijdens het reizen vind ik het, zoals de meeste mensen, altijd fijn om iets casuals aan te doen, met veel laagjes en weinig sieraden. Het is namelijk altijd zo tochtig in zo'n vliegtuig! Tijdens de korte vlucht (maar 2 uur) heb ik vooral naar muziek geluisterd met mijn koptelefoon, die in korte tijd mijn beste vriend is geworden ;).

Ik weet btw nog niet of ik in dit artikel de hele tijd de foto's in paren ga zetten of los zet. Ik denk dat ik ze zoveel mogelijk in paren ga zetten, but there's only one way to find out he... ;).


Als je in Barcelona bent moet je wel een foto maken van die typische straatjes, dus dat deed ik hier. Op de tweede foto zie je mijn avondeten, kip. In het buitenland neig ik vaak naar kip omdat dat altijd wel relatief veilig is met mijn coeliakie.

// Dag 2 //
Dag 2 was een shoppingdag, we gingen namelijk richting mijn favoriete winkel centrum, Diagonal Mar. Achteraf liepen we dus ook naar ons favoriete restaurantje in Barcelona, wat beheerd word door vrienden van ons.

In het winkelcentrum heb ik een nieuwe tas, oorbellen, en wat dingen van de sephora gekocht. Geen zorgen hoor, dit was niet de enige shopping dag dus er is nog veel meer ;).


En dit is verreweg mijn favoriete ijsje in Spanje; de choco clack. Het is een soort amandel magnum met vanille ijs in het midden en een schijf karamel in het midden (hoe goed klinkt dat??). Het is echt super lekker en ik eet me er in Barcelona dus half dood aan ;).

// Dag 3 //

In Barcelona zijn er meer historische / mooie panden dan je denkt, je moet alleen goed naar boven kijken. Dat bewijst dit pand alweer, dat we niet zagen totdat ik erachter kwam dat ik mijn zonnebril had laten vallen en we om moesten keren. Kijk wat mooi! Hoe vet zou 't zijn om zo'n torentje in je huis te hebben?!?
Op de tweede foto zie je de Arc de Triomf van Barcelona, hiernaast zit ook een favoriet restaurantje van ons, Ciudadela Parc, oftewel CP. Hier komen we vaak lunchen, ze hebben namelijk kwalitatief heel goed eten :).


Natuurlijk moest ik ook even weer naar de Starbucks, om basic af te zijn. Hier had ik een Lime Refresher, die indd enorm refreshing was (aka hij was enorm koud).
Ook kwamen we dit bedrijf tegen... Sherlock is that you??


Daarna gingen we langs Jansana, een 100% glutenvrije bakkerij. Vorig jaar waren we hier ook al geweest en het was echt een paradijs! Alles binnen is glutenvrij, lactosevrij etc. en ze hebben van alles; van zoetige dingen tot "gewoon" brood, hoe hemels?!? Ik nam een tiramisu taartje en heb er echt van genoten. Het is ook echt overheerlijk allemaal!
Vervolgens liepen we richting de Brandy Melville, zodat ik nog wat basic-er kon doen ;). We waren eerst nog bang dat 'ie dicht zou zijn omdat heel veel winkels dicht waren (miss omdat het zondag was?) maar gelukkig was dat niet het geval! Bij de Brandy heb ik een bralette, bodysuit, topje en een pin gekocht :).

// Dag 4 //

Dag 4 was nog een shop dag, alleen dan meer in het centrum. We gingen eerst naar El Corte Ingles, waar ik natuurlijk in de Urban Decay sectie naar deze beauty moest kijken. Één van de assistentes bood zelfs aan m'n oogmakeup ermee te doen en dat kon ik natuurlijk niet laten liggen!
Op de tweede foto zie je de een stukje van de grootste Sephora van Europa. Hij is dan misschien heel groot, het aantal merken vind ik in Spanje toch een beetje tegenvallen... Gelukkig had ik mijn aankopen al in de kleinere sephora in Diagonal Mar gedaan want het was hier retedruk!


Ook spotte ik deze Khaleesi funko pop :). In dit winkeltje hadden ze enorm veel funko's! Jammer genoeg waren ze hier wel ietsje duur, anders had ik zeker een Khaleesi, Khal Drogo, John Snow en Margaery Tyrell meegenomen ;).

Die avond waren we uitgenodigd door onze vrienden die het restaurant beheren. Zij zijn echte geboren en getogen Spanjaarden, dus wisten we eigenlijk niet echt wat we moesten verwachten. Het bleek een soort tapas avond te zijn, waarbij je een stuk brood pakt en er dan allerlei dingen opdoet zoals tomaat, verschillende soorten ham, gegrilde groenten etc. Zo doen die Spanjaarden dat dus! Het is wel heel grappig want zij beginnen dan altijd door tomaat op hun brood te wrijven, en dat was natuurlijk even wennen. Uiteindelijk werd het heel gezellig (en laat), zeker geslaagd dus!

Hierbij een filmpje van alle hapjes, jammer genoeg wel met achtergrond geluid maarja wat doe je eraan he.

// Dag 5 //
De laatste "echte" dag; een beetje shoppen en een beetje rond lopen. We gingen terug naar Diagonal Mar omdat we een paar winkels in onze eerste sweep niet gezien hadden en we lunchten weer bij onze vrienden.
Ook natuurlijk even foto's maken voor insta :).

// Dag 6 //
Vliegen! Er waren allerlei vlieg problemen, en nu ga ik ze even allemaal af, dus als je een kopje relaxende thee erbij wilt, ga die dan nu maar even zetten ;).

1. Immense drukte
Onze vrienden hadden ons al gewaarschuwd dat het heel druk zou zijn bij de douane, dus waren we, slim dat we zijn, ipv 2 uur van tevoren al 3 uur van tevoren op het vliegveld. Helaas blijken die balie's pas 2 uur van tevoren open te gaan dus dat was tijdsverspilling, voorsprong verloren.

Absoluut niets had ons voor kunnen bereiden op de hel die ons stond te wachten bij de douane, bekijk de video van the crowd maar even, en vertel mij dan maar of jij daar lekker in zou staan wachten, terwijl je je kapot stresst of je het vliegtuig niet mist.


2. Andere passagiers
Nadat we het eindelijk (op tijd!!!) gered hadden naar ons vliegtuig ontbraken er nog ca. 20 passagiers. Na een halfuur wachten terwijl ca. 15 passagiers binnen kwamen met mac donalds zakken en tax free shopping tasjes ("ze wachten toch wel!!") kregen we van onze piloot te horen dat we op de laatste mensen moesten wachten. Toen mistten we onze slot en moesten we nog een 45 minuten wachten. Uiteindelijk hebben we dus anderhalf uur verspilt aan wachten in het vliegtuig :/.

Uiteindelijk zijn we gewoon goed aangekomen, maar wel veel later en doodsmoe. 

Anyways dat was het weer voor dit artikel, ik hoop dat je ervan genoten hebt :). Heb jij ooit een keer vliegveld problemen gehad? Ben je al een keer in Barcelona geweest?


SHARE:

1 comment

  1. Oke de filmpjes lijken tijdelijk niet te werken, maar sinds ik zo op m'n vliegtuig stap kan I'm dat nog niet meteen bijwerken :(( stay tuned

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig