Saturday, May 20, 2017

Aarhus snapshots / travel diary

~ Not sponsored, as always ~

Voor een schoolreis (tekenen) ging ik laatst naar Aarhus, Denemarken. In dit artikel ga ik een paar van mijn fotos daar kort uitlichten, niet een complete travel diary in vol detail, zoals mijn London travel diary, maar gewoon een paar fotos en een paar tekstjes.


Vrolijk door de straten van Aarhus wandelen, op weg naar het eerste museum. We waren btw naar Aarhus gegaan omdat dat de kunst/cultuur stad van 2017 was.

We verbleven in een hostel, het tripje duurde namelijk maar 3 dagen. De busreis duurde 11 uur, voor als je het wilt weten, en ging naar mijn mening erg snel voorbij. We vertrokken om 24.00 en kwamen toen om 11.00 weer in Aarhus aan en gingen gelijk de stad in!


Grappig he! In Aarhus hadden ze gewoon een soort van grachten! Dat had ik dus totaal niet verwacht!

Het Deense geld is trouwens ook wel leuk; het is best wel minimalistisch en mooi geld, vind ik. De prijzen zijn wel heel anders, 1 kroon = 15 cent, en daar moet je natuurlijk even aan wennen! In het begin is het echt schrikken als een ijsje 10,- kost en een drankje 22,- maar dat is eigenlijk helemaal niet zoveel, je bent er gewoon niet aan gewend.


Het eerste museum, de Kunsthal, was gelijk mijn favoriet. Hier hing vooral contemporary art, aka moderne kunst. Het gebruik van materialen was heel mooi uitgewerkt in alle werken en wat ook nog al bijzonder is aan de kunsthal is dat ze helemaal geen vaste collectie hebben. We kregen een Engelstalige rondleiding, maar die was wel erg kort.

We hadden eigenlijk voor de kunsthal naar de Ijsschots architectuur willen kijken, maar die konden we even niet vinden XD.


Dus liepen we de volgende dag er nog even langs! De gebouwen lagen langs een meer (?), waardoor je geweldige selfies kon maken daar! Het was alsof je voor een enorme ringlight stond XD.


Het tweede museum was Aros, en al gelijk toen we erheen liepen viel het enorme regenboog panorama op het dak me op! Wow!

Onze tourgids vertelde wat over het museum, onder andere de reden dat je in de kelder moet beginnen; het museum is gebouwd naar een verhaal over de hemel en de hel. In het verhaal heeft de hel 9 ruimtes waar je voor je zondes moet boeten, dus zijn er in de kelder de 9 ruimtes van de hel. In het verhaal zijn er 7 ruimtes "purgatory" en dus maakt de trap 7 bochten om de lift heen. Jarenlang hadden ze geen idee voor de hemel maar ze hebben nu dus als hemel een gigantische regenboog waar je in kunt rondlopen op het dak. Super leuk!

Ook in Aros hadden ze vooral moderne kunst.


Door het panorama kon je de stad in allerlei leuke kleurtjes zien!


Het derde museum was het Antik Musee, wat vol staat met (replicas) van Griekse en Romeinse standbeelden. In dit museum leerde we over de proporties in deze beelden. Van alle 3 de musea was deze de saaiste en de langdradigste...


Deze tegels lagen overal en natuurlijk moest ik er even een fotootje van maken!

En dat was het weer voor dit korte tripje, en dit korte artikel. Tot de volgende keer!
SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig