Saturday, March 25, 2017

Essence mascara + wands ~ First impressions!

~ Not sponsored as always, but if you're interested hit me up XD ~

Gisteren was ik (oh zo) toevallig in de Kruidvat, waar ik deze artikelen tegenkwam :). Laten we zien wat ik ervan vond...

Disclaimer: Zoals de titel al zegt is dit een first impressions artikel, het gaat dus echt om wat ik op dit exacte moment van het product vindt. Meningen kunnen veranderen over tijd, dus dit is niet gegarandeerd mijn eind-oordeel.Laten we beginnen met de mascara, dat is namelijk de zogenaamde "Essence Volume Stylist 18h Curl & hold mascara with micro-styling waxes"... God wat een mondvol XD. De mascara zit in een enorm mooie rosé /rozige verpakking (totally not why I bought it 😉) met een interessant vlecht patroon op de dop.

Ze hadden ook nog een paarse variant met lash fibers, maar 1. ik ben niet zo'n fan van zulke fibers en 2. (laten we eerlijk zijn, de belangrijkste reden) die was minder mooi XD.

Als ik de mascara open is er weinig clumping en MIJN GOD WAT EEN WAND... Hij is zo groot! Hij heeft heel veel stekeltjes maar één kant heeft er geen enkele...? Heel leuk in theorie maar irl zit er gewoon een dikke laag mascara op die overal smeert... Het is alsof ze een super idee hadden, maar de uitvoering is à la Frankenstein's monster; goede bedoelingen, slechte uitvoering... En de wand zelf is ook heel pro-clumps.. mijn wimpers zien er dik en klonterig uit, zeker niet de natural long look waar ik voor ging :(.Genoeg over de wand, laten we het over de formule hebben. Op de formule heb ik niets aan te merken, hij is niet al te dik en niet al te dun, en is een mooie intens zwarte kleur. De mascara droogt niet heel snel maar voelt iets langer nat aan, zonder af te geven. Niet heel erg irritant, maar wel handig om te weten.

Nu de individuele wands, er waren twee verschillende sets, een paarse volumizing/dramatische look set en een roze set voor een wat meer lange/natuurlijke look.


Ik gebruikte voor dit artikel de lengthening wand, sinds die mij het meest aansprak. Ik gebruikte bovenstaande mascara, en had geen enkel probleem met klontjes ofz. De wand gaf me juist heel natuurlijke lange wimpers en scheidde ze prachtig. Zo mooi! Het is echt net die lengte boost die m'n wimpers nodig hadden!


De verschillende wands (excuseer dat ze vies zijn) van links naar rechts: volume - lengthening - define - curl

Dus wat is nu mijn geniale masterplan? De oude wand uit de mascara knippen en de losse er op hot-glue'en! I'll let you know how that works out...

Dus? Le verdict (for now)?

De mascara
✔️ Geweldige formule, goeie consistency
✔️ Mooie verpakking
✔️ Intens zwart
✖️ Monster van een wand
✖️ Klontert enorm
✖️ De wand scheidt wimpers niet mooi

De losse wand set (oordeel alleen over the lengthening wand)
✔️ Natuurlijk effect
✔️ Klontert weinig
✔️ Verlengt heel goed
✔️ Goedkoop! (1,59)
✖️ Beetje moeilijk om schoon te maken; op een tissue afvegen :(

Dus dat was het dan voor deze first impressions! Let me know als je dit artikel leuk vond door een leuke comment achter te laten, als mijn oordeel verandert laat ik het weten en I'll also get back to you about dat kleine DIY-projectje... See ya!


Koop de mascara (if you dare)  (2,99)
Koop de style your lashes set!   (1,59)

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig