Saturday, February 11, 2017

4 Dingen die ik heb geleerd van bloggen tot nu toe...

~ Not sponsored, as usual ~

Dit is niet bedoeld als zeikpost, maar gewoon als een post met "levenslessen". Ik blog nu al iets meer dan een jaar, en dat is toch moeilijker dan ik dacht. Vooral toen ik het bloggen serieuzer begon te nemen werd het moeilijker.1. Het is moeilijker dan je denkt om wekelijkse interessante content te produceren
In het begin gaf ik weinig om mijn posts, een paar woorden hier en een onscherpe foto daar. Maar sinds ik meer ben gaan geven om het bloggen zag ik ook in dat het toch meer werk was om telkens posts te blijven maken dan ik oorspronkelijk dacht. Je moet een product eerst goed uit testen, je moet foto's maken, je moet de post schrijven, en ookal klinkt dat niet als veel werk, het is meer dan je denkt! Met het uittesten van een product ben je vaak al een week bezig, met foto's maken ca. 15 minuten en de post schrijven is ook nog eens ca. 15 minuten!
Ook vind ik het redelijk lastig om interessante posts te creëren en een goede variatie erin te houden. Zo moet ik dus bijv. uitkijken dat ik niet 2 OOTD's achter elkaar post.

2. "Ontdekt" worden of ineens exploderen in views is inderdaad keimoeilijk
Nu dat ik op blogger zit kan ik tenminste zien hoeveel views ik krijg en waarop en waarvan, maar eerst kon dat totaal niet. Wat me opvalt is dat ik niet veel lezers heb en al helemaal weinig comments. Hoeveel ik gevonden word in zoekmachines is nu dat ik op blogger zit wel verbetert, maar het is nog steeds niet zo goed als dat ik gehoopt had.

3. Productfotografie doet er wel degelijk toe en is ook redelijk moeilijk
Ik heb niet de beste camera en ik heb niet het meeste geduld. Het arrangeren van een productfoto op precies de juiste manier én die dan ook scherp op de foto te krijgen is soms een grotere struggle dan ik zou willen. Wat echt een gamechanger was voor mij op dit gebied was een statief; damn wat een verschil!

4. OOTD fotos zijn awkward om te maken en er zullen er maar 5 vd 100 echt geweldig zijn
Valerie, mijn vriendin met geweldige camera, maakt tot nu toe mijn profielfoto's en OOTD fotos en dit is vaak echt awkward! Een eerlijke lach is vaak enorm moeilijk om te doen en subtiel poseren is ook weer een heel vak apart! Als we later door de foto's heen scrollen ben ik dan ook nog altijd zo kritisch dat ik maar 5 foto's ofzo van de 100 goedkeur! XD. Alleen het beste voor jullie he ;).

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig