Friday, January 06, 2017

The Long Dark game ~ review

~ Not sponsored, oorspronkelijk gepost op 20 Mei 2016~
"Zwaar hijgend loop ik door de sneeuw. Ik had nooit mijn basis moeten verlaten... en nu zit ik nog vast in een sneeuwstorm ook. Ik kan nog geen meter vooruit kijken. Ik hoor mijn game karakter hijgen en ik merk dat ook al zit ik lekker warm thuis achter de computer zit, ik het doodsbenauwd heb. Ik zie de rode vlag van the camp office.. Nog even.. Ik zie mijn conditie dalen. Ik móét het halen. 20% over en camp office is nog best ver. Rennen dan maar. 15%. Ik ga het niet halen. Toch maar proberen. 10%. Nog maar een klein beetje... 5%. Vlak voor de drempel van het huisje vult een rood scherm mijn laptopscherm. You died..."

Op zich ben ik niet zo'n massa-gamer. Als ik een game speel moet het me pakken en nooit loslaten. Het moet me enthousiast maken en vooral niet al te moeilijk zijn voor zo'n noob als ik :). Laten we eens gaan kijken wat ik van The Long Dark vond....

The Long Dark (kort = TLD) is een indepent (dus niet gemassa-produceerd) spel waarin je in de Canadese wildernis moet overleven nadat je vliegtuig gecrasht is door een geomagnetische storm (storm waardoor alle elektriciteit, etc. het niet meer doet). Best wel zwaar dus. 
De game is nu nog alleen maar beschikbaar in sandbox maar er komt ook een story mode. In de sandbox gaat het erom om zo lang mogelijk te overleven. Wolven en beren jagen op je. Er is niemand anders. Sneeuwstormen kunnen je einde betekenen, maar je kunt ook door ijs zakken, van een klif vallen, doodgaan aan vermoeidheid, verhongeren, etc. Je moet dus strategisch te werk gaan. Wanneer is de juiste tijd om naar nieuwe huisjes met (random gegenereerde) spullen te gaan zoeken? Waar en wanneer kan je het slimst een vuur maken?
Met al zijn vragen en strategie is TLD een heel leuk spel. Er is natuurlijk ook gedacht aan de mindere speler. Er is een modus waar de beren en wolven niet aanvallen en om de hardcore spelers blij te maken is er een modus waarin al het wildleven je actief opjaagt. Er is ook een "medium" mode in het midden.
Er zijn nu ook nieuwe challenges toegevoegd waarbij je een specifiek doel hebt of een bepaalde plek moet bereiken. De nieuwe maps zijn zeer uitdagend en goed uitgewerkt.

Bovendien zijn de graphics van dit spel echt prachtig.
Een dikke 8,5 voor TLD.
SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig