Sunday, January 22, 2017

Mijn bullet journal en ik: hoe ik mijn leven in lijstjes organiseer

~ Not sponsored ~


Laatst kwam ik het overal op Youtube en Instagram tegen, het bullet-journal fenomeen. Een bullet journal is een soort van mix van planner, agenda, dagboek en notitieboek in één. Door het gebruiken van een simpele index maakt een bulletjournal het fijner om je taken af te strepen. Vandaag ga ik mijn systeem een beetje bespreken en een paar spreads toelichten die je misschien wilt toepassen in jouw bullet journal.

Mijn bullet journal is een simpel notitieboekje van de Hema :). Het ging er bij mij vooral om dat er geen lijnen of ruitjes op het papier waren, het moest leeg zijn.

Ik zelf gebruik een simpele 7 dagen layout met een hokje als een taak, een ingevuld hokje als een complete taak, een half ingevuld hokje als een voor de helft complete taak, een dun streepje als een notitie, een dik ingevuld streepje als event/afspraak en bij TIL (today I learnt) zet ik iets grappigs of vreemds wat ik die dag misschien geleerd heb.Zelf gebruik ik dan ook nog een "level 10 life" spread

Bij "Level 10 Life" scoor je je leven op 10 gebieden en zet je actieve doelen neer om elk gebied te verbeteren. In de cirkeldiagram geef je aan hoe je op elk gebied staat in het begin van het jaar. De meestgebruikte gebieden zijn "familie & vrienden", "persoonlijke groei en ontwikkeling", "spiritualiteit", "financiën", "carrière", "relatie", "plezier & recreatie", "geven/bijdrage", "gezondheid/fitness" & "fysieke omgeving". Als je wat jonger bent zoals ik moet je ze dan waarschijnlijk wel een beetje aanpassen. Ik heb bijvoorbeeld familie en vrienden in twee categorieën gesplitst, en een categorie school en blog toegevoegd. Je kunt helemaal doen wat je zelf wilt.

Als een bullet journal klinkt als wat voor jou dan raad ik je aan om even op het internet te zoeken naar lay-outs enzovoorts, want er zijn zat filmpjes over te vinden :). Veel succes ermee!

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig