Friday, January 06, 2017

"Geurkaars" zonder wax ~ Mini recept / DIY

~ Not sponsored, oorspronkelijk geplaatst op 23 September 2016 ~


Mag jij van je ouders geen kaarsen aansteken of heb je niet het geld voor een dure kaars (kuch kuch Bath & body works kuch kuch)? Dan begrijp ik je helemaal. Ik zelf brand bijna nooit kaarsen omdat 1. Ik ben bang dat ik het huis afbrand & 2. Er zijn geen kaarsen die aan mijn herfst goals voldoen..

Daarvoor is dit recept; een "geurkaars" zonder wax, die je in tien minuten ofzo af hebt en die je kamer vult met de geur van versgebakken appeltaart (of appel en kaneel hoe je het ook wilt noemen).

Wat heb je nodig?
- Bakje
- Waterkoker of een andere manier om thee te zetten
- Herfstige thee (een appel of kaneel smaak voldoet, ik gebruikte mijn holy grail; appel thee van Pickwick <3)
- Een appel
- Kaneel
- Fruitmes
- Iets om op te snijden
- Water XD

1. Zet je thee aan. Ik maakte gewoon zoveel thee als mogelijk want ik mag mijn heilige appel thee niet verspillen (XD) maar je kunt ook gewoon extra veel zetten zodat je straks wat te drinken hebt.


2. Terwijl je thee aan het koken is kun je je appel wassen en snijden. Probeer er gewoon zoveel mogelijk van af te snijden; dit hoeft niet netjes.


3. "Maak" je thee (je weet vast wel hoe). Ik zou zeggen; maak hem zo sterk als mogelijk want dan krijg je een betere geur.


4. Giet een beetje thee in het bakje en doe er (voorzichtig; heet water!!) een paar stukjes appel bij. Bestrooi rijkelijk met kaneel en vervoer verlichting naar je kamer; TADAAA! DONE! Laat de "kaars" nu rustig "uitbranden" (=afkoelen).


Tips/waarschuwingen:
~ Houd je ramen en deuren dicht zodat de geur lekker intens kan worden
~ Houd de "kaars" buiten het bereik van kleine kinderen wanneer hij nog warm is.
~ Wil je je "kaars" langer laten "branden"? Als de thee afgekoeld is schep je rustig deze eruit en giet je nieuwe erbij. Vul ook de kaneel nog wat aan.
~ Roer af en toe voorzichtig om weer een vlaag geur te ontketenen. 
~ De appel is als de "kaars" "uitgebrand" is NIET te eten (qua smaak dan; hij is helemaal zompig)

Pro tip: als de thee afgekoeld is heeft hij de smaak van de appel en de kaneel opgenomen, warm de thee weer op voor een appel kaneel drankje :).


Tot de volgende keer! 
Sabrina
SHARE:

1 comment

  1. Uit ervaring kan ik je nu vertellen dat de thee na afloop niet lekker is XD... drinken op eigen risico dus

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig