Friday, January 06, 2017

Essence All About Matte Setting powder ~ Review

 ~ nOT sponsored, oorspronkelijk geplaatst op 24 December 2016 ~


~ Not sponsored ~

Lang heb ik zonder een setting powder gedaan, maar nu is het tijd dat ik eindelijk toegeef. Vandaag dus een review van het essence all about matte setting powder dat ik een paar weken geleden gekocht heb en ruim heb uitgeprobeerd. 

Er zijn geen swatches nodig van het poeder, sinds het een zogenaamd "translucent" aka doorzichtig poeder is. Het poeder geeft inderdaad een mooie matte finish aan je foundation en concealer, maar kijk uit bij de fijne haartjes op je gezicht want wit poeder benadrukt die soms nogal. Ik kan je dus ook aan raden om wat zuiniger te zijn met het poeder in de gebieden van je gezicht waar er meer fijne haartjes zijn.

Voor baking, het aanbrengen van veel te veel poeder op concealer om creasen/rimpelen te voorkomen en dit na een minuut weer weg te vegen, is dit poeder niet geschikt. Eerlijk gezegd had ik dat ook niet verwacht, maarja je moet toch alles uit proberen he ;). Bij het baken krijg je een heel zompig/cakey resultaat wat niet echt mooi is.

Over de langdurigheid van het poeder ben ik zeer goed te spreken; mijn foundation zit er aan het einde van de dag nog prima op en ik glans niet.

Al met al vind ik dit een geweldig setting powder, vooral voor beginners die net met dit soort dingen beginnen. Voeg daar een prijs van maar liefst 2,99 aan toe en we hebben een winnaar! Zeker aan te raden dit :).
SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig