Saturday, January 14, 2017

Beautyblender vs Primark Dupe

~ Not sponsored ~


Laatst kocht ik voor mezelf een beautyblender als kerstcadeau. Zelf ben ik helemaal in de wolken hierover, maar toch gaan we vandaag een battle of the beautyblenders doen omdat ik me afvraag of het even goed kan voor minder geld. Vandaag is het The Original Beautyblender vs. Primark Blending Sponge.

De Primark blending sponge heeft een meer "hourglass" achtige vorm, terwijl de Beautyblender meer een "druppel" vorm heeft. Beiden liggen fijn in de hand, hier heb ik zelf geen voorkeur in.Bij de Beautyblender zit een mini handleiding, die adviseert dat je de Beautyblender vochtig gebruikt. Hier gaat 'ie minder foundation van opnemen en hij groeit veel groter! (Op de foto zie je de vochtige beautyblender). Bij de Primark sponge zit geen enkele vorm van een handleiding. Toen ik hem onder de kraan hield gebeurde er iets vreemds; hij lijkt wel water af te stoten! Één ding is zeker; onder de kraan hoort 'ie niet. Maar gaat 'ie dan foundation opslurpen?

Op de verpakking van de beautyblender staat groot dat hij Latex vrij is, dit is niet zo bij de Primark spons. Mensen met een latexallergie kunnen dus beter wegblijven van de prikark spons!

De Beautyblender is extreem zacht, luchtig en makkelijk om in te knijpen. De Primark spons is hard en moeizaam in te knijpen, wat je ook voelt als je hem op je gezicht gebruikt; het doet haast pijn en je gezicht word er rood van. Het "bouncen" gaat veel minder goed zo. Waar de beautyblender licht en zacht is is de Primark spons ruw en hardhandig.

Qua blenden doet de Primark spons het niet veel slechter dan de beautyblender, behalve dan dat je je poriën veel beter ziet met de Primark spons... De beautyblender geeft een beetje een "airbrushed"/photoshopped effect aan je foundation en helpt goed met het laten dekken van je foundation. De primark spons zuigt al je foundation zowat op, waardoor hij een stuk minder zuinig is in gebruik.

Volgens mij is het geen moeilijke zaak, spaar gewoon door voor de beautyblender! Die is gelijk veel duurder, maar zal je beter doen dan zo'n ruwe Primark spons.

De Beautyblender is verkrijgbaar bij de Douglas voor 19,99
De Primark beauty sponge is verkrijgbaar bij de Primark voor 1,50 of in de uitverkoop voor 0,50SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig